dijous, 30 de juny del 2011

Coca de pasta de full Xocolata

Per Sant Joan a més de la coca de llavaneres, una coca sense gluten i una de brioix (que no mereix menció) vaig improvisar una que pogués agradar la quitxalla. Súper fàcil de fer ha donat molt bon resultat! Va agradar nens i adults.
Ens cal:
  • 2 llàmines de Pasta de Full (per exemple la congelada La Cocinera)
  • Farciment (Xocolata i Nata líquida) 
  • 50gr de clara d'ou per a muntar a punt de neu
  • Sucre
  • 2 grapats de Pinyons,
  • Perles de xocolata o fideus de xocolata
Ingredients per al farcit de ganache de xocolata:
  • 200gr. xocolata per fondre (Nesltle Postres)
  • 200gr crema de llet
Preparació del farcit de xocolata:
En un casso escalfar la crema de llet al foc. De seguida que arrenqui el bull retirar del foc i afegir-hi la xocolata trossejada. Remanar fins que és desfaci completament i quedi una crema homogènia.
Si volem que el farcit quedi més suau, podem reduir la quantitat de xocolata.

Preparació de la Coca:
Amb l'ajuda d'un curró estirar una làmina de pasta de full al damunt d'una superfície enfarinada. Posar-la sobre la plata amb paper de forn. Posar-hi el farcit deixant un marge de centimetre i mitg o dos al voltant.
Doblegar el marge per sobre del farcit i pintar aquest 'marc' amb ou (que fa de pegamento)
Amb l'ajuda del curro estirar també l'altra làmina de pasta de full. Col·locar-la cobrint la primera i retallar els margers sobrers.
Muntar a punt de neu 50gr de clares d’ou i escampar-les bé damunt la pasta de full. 
Empolsinar amb sucre i posar-hi els pinyons i les perletes de xocolata.
Coure al forn preescalfat a 190º durant 30 minuts.

dilluns, 27 de juny del 2011

Galetes Graduació

La Júlia ha acabat sisè !!! Al setembre ha de començar una nova etapa per a ella i tots els amics i companys de classe: nova escola, nous professors, nous companys ... Per acomiadar l'etapa que ha acabat, els pares de sisè vàren preparar una festa de cloenda espectacular! Per arrodonir l'àpat, jo vaig portar una parella de galetes-graduat per a cada alumne :O)  Bona sort nois, cuideu-vos, estudieu i sigueu feliços !!!
Per a aquestes galetes he fet servir d'una banda  aquesta recepta bàsica de galetes de sucre  No són galetes espectacularment delicioses per elles mateixes, però donen molt bon resultat. I de l'altra aquesta recepta bàsica de galetes de xocolata per a decorar que ja vaig fer aquí.  
La idea le agafat de la Sugarbelle que te un tutorial que no té preu aquí
Podeu mirar també aquestes d'aquí que ha fet la Lila Loa amb un tallador en forma de peix.  
Jo he fet servir un tallador de ninot de neu, una tulipa cap per avall  i una estrella de quatre punxes deformada (per increible que sembli no tenia cap quadrat  per aixefar)
 - FOTO TALLADORS AQUI -
He fet 100 galetes, Bé 100 i escatx més les aptes per a cèliacs. Rebufa quina feinada :O) Divendres vaig fer les masses. Dissabte al matí vaig tallar i coure (realment el més feixuc) Diumenge tarda vaig començar a decorar. Dilluns tarda  vaig fer, coure i decorar les sense gluten i vàrem donar els darrers detalls a la resta. La Julia tots els llavis de les nenes. La Montse les pigues i les pestanyes :O) I dimarrts, a corre cuita, abans de la festa les vàrem empaquetar. Just a temps! 
A grans trets fer la massa. Deixar-la reposar unes hores. Tallar, coure i deixar refredar.
Preparar la glassa :O) Jo nomès faig servir una textura de glassa: ni massa líquida, ni massa espesa :O) Una que es mandrota de mena vaja :O
M'estalvio el deliniat inicial. Dibuixo i farceixo directament i a posteriori faig el dibuix o els detalls. En aquest cas començo pels barrets i les cares.
Quan esta aixut, o quasi, faig el deliniat del barret per tal definir i donar forma. A continuació dibuixo els cabells, els ulls i el nas.
Aleshores faig la cinta del barret...
... les pigues, els somriures als nois i les pestanyes a les noies amb un rotulador comestible...
... i deixar assecar MOOOOLT bé.
Empaquetar. Escriure el missatge i voilá !

Galetes de Xocolata per a decorar

He provat aquesta recepta de galetes de xocolata per a decorar de la Pam de Cookie Crazie i m'ha encantat :O)
Ingredients:
  • 1 cup ó 205gr. de mantega tova
  • 1 i 1/2 cup ó 330gr. de sucre
  • 1 ou
  • 1 tsp vainilla (cullaradeta)
  • 1/2 nata agre (sour cream) que podem substituir per iogurt o crema de llet
  • 4 cups ó 500gr. de farina 
  • 1/2 cup ó 50gr. de cacau pur, sense sucre. 
  • 1 tsp llevat (culleradeta)
  • 1/2 tsp bicarbonat (culleradeta)
  • 1/2 tsp sal (culleradeta)
Preparació:
Barrejar la mantega pomada i el sucre. Quan sigui ben suau afegir l'ou i l'incorporar-lo. Aleshores afegir l'estracte de vainilla i el iogurt.
En un bol a part barrejar la farina, el cacau, el llevat, el bicarbonat i la sal. Aleshores anar afegint i incorporant aquest bol a la primera mescla.

Deixar reposar a la nevera i coure 12 minuts a 180ºC

Observacions:
Aquesta recepta és espessa. Va bé treballar-la amb les mans, però no és imprescindible. Si amb l'espatula s'aconsegueix una massa homogènia ja està. Si no queda més remei.... jo amasso amb la mà esquerra, mantenint la dreta neta per aguantar el bol i7o afegir ingredients. 

Deixar reposar ben embolicada a la nevera. És súper fàcil de treballar, no s'enganxa gens ni mica al curró, quasi no cal farina per estirar-la i és talla a la perfecció

Nomès cal tenir en compte que pugen i s'inflen un xic, tot i que no perden la forma. Sobretot si com jo posseu el llevat i el bicarbonat al tuntum

dimecres, 15 de juny del 2011

Conill i Niu de Rice Krispies

Fer Rice Krispies Treats és força fàcil i el resultat esdevé divertit.  Ja vaig penjar uns de de cereals i xocolata veure ratolins  aquest cop són de cereals i núvols (marsmallows)
Aquests conills han agradat molt a la Carla ! 
He aprofitat, també, per fer un niu i fotografiar-lo. Ja que per Setmana Santa  vaig fer-ne per a les mones i van quedar mooolt bé. Ara no sé ben bé perque no he penjat les mones d'enguany... ja miraré a veure...
El cas és que els nius de Rice Krispies van quedar molt monos amb ous petits de colors, amb un ou més gran de xocolata i amb pollets i alguna llaminadura.  
Ingredients:
  • 200 gr Núvols / Marshmallows 
  • 200-250  gr Cereals d'arròs inflat (Krispies)
També cal:
  • Mantega
  • Xocolata, glassa i llaminadures per guarnir
  • Pals de broqueta
Preparació:
En un bol posar els marshmallowa tallats a bocins i escalfar en tandes de 20 segons al microones. Remenar entre tanda i tanda. Quan s'hagi desfet anar afegint els cereals  i barrejar bé (ull que s'enganxa com una mala cosa) Afegir-ne fins que ens sembli. La proporció aproximada és de meitat i meitat.
Compte de no cremar-se !!!  Untar-se les mans amb mantega i anar agafant bocins de 'pasta' per a moldejar. S'ha de treballar lleuger perque de seguida s'aixuga.
Per al conill fer una esfera ovalada i aleshores separar un extrem per donar forma a les orelles. Posar el pal de broqueta i deixar reposar damunt de pàper de forn.
Guarnir al gust
Amb el sobrer podem fer boletes per a recobrir de xocolata a mode de bombons.


divendres, 3 de juny del 2011

Capses Chic

Ahir vaig passar pel Centre Comercial i a CASA vaig trobar unes capses de metall decorades amb Cupcakes mooolt mones :O) Perfectes per usar com a embolcall i regalar dolços fets a casa a molt bon preu. Hi havia tres mides: la gran 2.99€, la mitjana 2.50€ i la petita 1.99.
Ara que comença l'època de fer conserves també m'ha semblat interessant el pack de teles per decorar els pots de vidre 'les quattro stagioni' per 2.59€.
També hi havia blondes de plàstic de colors(no les he comprat perque ja tinc les d' IKEA) i una colecció 'Party' de colors divertits ideal per alguna festa infantil o per Sant Joan. Els pinchitos estaven esgotats, ho tornaré a probar un altre dia. 

Bon cap de setmana