dimarts, 19 de juliol del 2011

Galetes Gelat

Tot i que encendre el forn amb aquesta calor fa un xic de mandra...  paga la pena per passar una bona estona amb la canalla. La setmana passada els nens van preparar la massa de galetes de sucre per a fer galetes per a regalar. I amb la massa sobrera jo vaig fer aquestes galetes inspirades en la temporada. 
Als que ja marxeu de vacances:
Molt bones vacances,
que gaudiu del descans ben merescut !

dimarts, 5 de juliol del 2011

Febergé: Galetes Sense Gluten

Aquestes són , possiblement, les galetes sense gluten que més han agradat.
Ingredients:
  • 200gr de mantega (al punt de pomada)
  • 150gr de sucre
  • 1 ou
  • 300 gr farina sense gluten. Vaig fer servir la Beiker de Mercadona que com que és panificacle va inflar un xic les galetes. Van quedar bé, molt bones tot i que van perdre un xic la forma
  • Opcional: Xocolata, glassa, melmelada, crema o el que sigui per farcir i/o decorar
Preparació:
Batre la mantega i el sucre fins que siguin suaus. Afegir-hi l'ou i incorpòrar-lo. Afegir-hi la farina i incorporar-la.
Deixar reposar a la nevera 1 hora o més.
Estendre amb l'ajut d'un curró damunt d'una supercie empolsinada amb Maicena. Tallar i coure 10-12 minuts a 180ºC.
Deixar refredar i guarnir i/o farcir al gust. Avui filigranes de glassa súper senzilles a lo Febergé.
Aquesta recepta de galetes sense gluten és la que vaig fer servir per fer les Galetes de Graduació aptes per a celíacs.