dilluns, 31 d’octubre del 2011

Castahallow (Castanyada + Halloween)

Jijiji Avui és un dia ben divertit per nanos i grans. Nosaltres sobretot castanyes, moniatos i moscatell. La quitxalla disfresses, llaminadures i "pooooor".
M'encanten les carbasses. Una manera ràpida, econòmica i divertida de guarnir de tardor  és disfressar unes mandarines de carabassa. 
Cal:
  • Mandarines
  • Rotulador permanent
Aquesta mandarina verda la pintat la Carla (3anys) i és, de llarg, la meva preferida.

D'altra banda a casa per la vigília i per Tot Sants no hi falten mai els panellets!!!

Recepta tradicional catalana per excel·lència de la que hi ha mil-i-una versions. Fets nomès amb ametlla molta, sucre i rovell d'ou. O bé, també, amb patata o moniato, amb pela de llimona o de taronja, amb aromes...
Els meus / nostres sempre de patata bullida, ametlla molta, sucre, rovell d'ou i pela de llimona a la massa.
L'assortit al gust. Enguany de café, llimona, ametlla, que són els més millors :O) i també de coco, pinyons i codony.
El secret o truc: Pastar el dia abans de coure i deixar reposar a la nevera.

dijous, 13 d’octubre del 2011

Coca de Poma i Crema pastissera

Ummm bandes de coca de poma: un clàssic que sempre ve de gust.  I si a més porta crema : De-li-CiÓs, lleuger i senzill de fer :O) 

Ingredients:
Preparació:
El primer que cal és fer la crema pastissera. Filmarla bé i reservar.
Amb el curró extendre la pasta de full fins a obtenir el gruix desitjat (Jo l'ha faig força primeta) donant la forma que ens interessa: en bandes, quadrada, rodona, en porcions individuals, tartaleta ...
Farcir amb la crema pastissera deixant un marge de 2 centímetres al voltant. De manera que poguem doblegar i cobrir la crema (veure foto inferior) per evitar que vessi
Pintar amb ou batut.
Pelar les pomes i anar tallant a llàmines que col·loquem damunt la crema. Fins a cobrir-ho tot.
Posar alguns bocinets de mantega damunt la poma
Coure al forn preescalfat a 170ºC uns 20-25 o fins que la poma sigui dauradeta.
Pintar amb melmelada o melmelada dissolta ambun xic d'aigua al foc per a donar brillantor

Crema Pastissera

Recepta bàsica per a postres de la nostra cuina! Versions n'hi ha 1.000 com és usual en els clàssics i en els bàsics: 'cada maestrillo tiene su librillo'
Ingredients:
  • 2 rovells d’ou
  • 2 cullarades de Maizena
  • ½ litre llet
  • 100 gr de sucre
  • 25 gr de mantega
Preparació:
Barrejar en un casso els rovells, el sucre i la Maizena.
Afegir poc a poc la llet i posar al foc a coure.
Anar remenant sense parar i quan comenci a bullir treure del foc i afegir els 25gr de mantega.
Mantenir tapat amb film a tocar de la crema per evitar que s'asequi.

dilluns, 10 d’octubre del 2011

Macedònia en Push Pop

Jijiji ja vaig comentar que la Carla i el Gerard s'ho van passar pipa quan vàrem fer servir per primer cop els  Push Pops. Avui en tornar de l'escola en volien fer més de manera que la fruita que havien de berenar ha acabat seccionada i trocejada minuciosament. 
Discs de síndria, kiwi i prèssec en almíbar. Un polsim de fideuets de colors i Nyam nyam. Yummy yummy !
El Gerard ha anat més enllà... i hi ha posat un disc de gelatina de llimona...
... i aleshores ha tret el Sunny de la nevera i jo he començat a patir. "Ai mare, que aquest parell em muntaran un sidral" (expressió que vol dir 'mama por' ) Però nop, per estrany que sembli no ha bessat i l'embòl fa prouta pressió perque no escapi el suc.
Observació: Queda més mono en discs, però a troços és més fàcil de menjar. Sobretot per a una nena de 3 anys.
Ummm els push pops no em van costar cars... ho busco i ho comparteixo.

divendres, 7 d’octubre del 2011

Push Pops

De vegades caiem en temptacions que podriem evitar. I és que hi taaaantes coses mones. Des que vaig veure els Push Pops em van agradar. Quan vaig veure que n'hi havia a una botiga d'aquí que els venia va ser la meva perdició: no m'hi vaig poder estar!!!
Els trobo divertits, originals, diferentsGenials per fer un detall d'agraiment a una festa infantil o per a  qualsevol altre ocasió. Així que avui per berenar, el Gerard, la Carla i jo hem jugat una mica.Yiiiijaaa !!!
Hem fet servir:
  • Minimagdalenes
  • M&M's de cacauet
  • Icing (pot ser qualsevol cosa nocilla, buttercream, ganache, crema...)
  • Pics de Halloween
És obvi que la consistència de l'icing no es correcte :O) però com que els hem menjar al moment no hi ha problema (ejem he confiscat els caramels perque ja havien excedit la ració durant el muntatge) 
Conclusions:
- Ho hem passat pipa.
- Estimulen la creativitat hi ha taaantes possibilitats per fer en dolç o salat.
- Ells han disfrutat com mai disparant el tap quan encara eren buits (tenen tap i si empuches amb el pal surt disparat com un cohet) i aquesta diversió també compta
- Ben nets son perfectament reutilitzables
Sip, de ben segur que farem més.  

dimecres, 5 d’octubre del 2011

Pà de Plàtan

A aquesta recepta li tinc molt de carinyo. Me la va ensenyar la que era professora d'anglès  i d' aeròbic de ma mare: la Cathy Starky, de professió fisioteràpeuta. Ara que hi penso deu fer una bona colla d'anys. Faré unes indagacions a veure... perquè jo havia de ser una nena.
A casa tant aviat mengem molts plàtans com és queden al fruiter morts de pena. Una relació d'amor-odi, vaja. Total que quan ja són massa madurs és converteixen en batuts o en aquest pà que, com que no és massa dolç, és ideal per a pendre amb té, amb un xic de melmelada o el que es vulgui. 
Ingredients:
  • 2 i 1/2 cups farina (320 gr)
  • 1 tsp bicarbonat (cullaradeta postres)
  • 3 plàtans madurs
  • 1 tsp sal (cullaradeta postres)
  • 1/2 cup + 1 tbs sucre (120 gr)
  • 1/2 cup de mantega o margarina
  • 2 ous lleugerament batuts
  • 1/2 cup nous esmicolades (1 grapat)
Preparació:
En un bol barrejar la farina, el bicarbonat i la sal i reservar.

En un altre recipient barrejar el sucre i la mantega. Pelar i amb l'ajut d'una forquilla aixafar bé els plàtans i afegir-los. A continuació afegir i incorporar els ous. 
En acabat afegir el bol de farina remenant bé. Quan la massa sigui homogènia afegir el grapat de nous esmicolades
Coure al forn preescalfat a 180ºC de 45-50 minuts. 

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Ganga a bon preu

A IKEA vaig comprar el pack de motllos Bullar (resmotlable + pie = 4.99€) De fet vaig comprar-ne dos, és a dir 2+2 per 10€. No les tenia totes amb mi. Em feia una mica de respecte la qualitat tenint en compte el preu... però de debó que els recomano!!!  
Nomès veure'l vaig enamorar-me del desmotllable de 20cm de diàmetre. Era simplement perfecte!!! Perfecte per poder coure dos pastissos alhora a la mateixa safata de forn, perfecte per dividir la massa d'un pastís i aconseguir que pugi al màxim el seu potencial, perfecte per fer el pastís superior d'un de dues plantes, perfecte per fer pastissos i apilar-los... 
Vaig fer servir un esprai desenmotllant (el de Dübör) i he de confessar que és realment impressionant! Funciona a les mil maravelles. no m'ho pensava pas i de ben segur que a partir d'ara no sabré viure sense tenir-ne un. Si en teniu oportunitat compreu-vos-en perque realment paga la pena.