diumenge, 8 de gener del 2012

Boletes de Coco

Des que vaig veure aquestes boletes al bloc de la Mary que tenia ganes de fer- les! Ella les va veure al bloc de la Laura que les va veure al de la Penny o de la Mese ara ja no ho sé del cert...
El cas és que m'encanten els petits capricis i aquest n'és un, a més, ben fàcil de fer :O)    
Ingredients:
  • 150g de coco ratllat
  • 100g de llet condensada
  • coco ratllat per arrebossar
Preparació:
Barrejar la llet condensada amb 150gr. de coco ratllat i deixar reposar tapat a la nevera fins l'endemà per tal que el coco absorveixi bé la llet condensada.
L'endemà haurà endurit i podrem fer boletes mida trufa.
Arrebossar-les amb coco i presentar.

Opcional: banyar-ne algunes amb xocolata de cobertura i yummy yummy :O)

diumenge, 1 de gener del 2012

Tronc de Nadal per a Cap D'Any

Primer de tot Feliç Any Nou !!! a tothom.
Ahir vàrem fer un tronc de Nadal per celebrar cap d'any! És entretingut de fer, però força més fàcil del que sembla. La Núria, la mare d'uns amics dels nens, va recomanar-me les receptes per a la thermomix i realment ha quedat boníssim.
Per fer un tronc de Nadal cal:
  • Una planxa de pastís: jo bescuit genovès
  • Almíbar
  • Farcit al gust com ara nata, trufa, crema, crema de llimona o el que sigui. Jo trufa :O) ULL que la trufa cal començar a preparar-la el dia abans perque ha de reposar !!!
  • Xocolata de cobertura (fondant) i quelcom per guarnir.
Crema de Trufa.
Ingredients:
  • 500 gr. Nata
  • 75 gr. sucre
  • 200 gr. xocolata fondant (Nestle postres)
Preparació de la Trufa (Thermomix)
Posar al got la nata (aquest cop Asturiana 35,1 M.G) i el sucre i programar 90º, 6 minuts a velocitat 2.
Afegir la xocolata trocejada i programar 30 segons a velocitat 3.
Posar en un bol, tapar i deixar reposar a la nevera 12 hores.
L'endemà posar la papallona a la thermomix i batre a velocitat 3 fins que sigui montada (entre 2 i 3 minuts)
Almibar
He fet un almíbar lleuger amb un lleu toc a conyac.
En un cassó al foc dissoldre 100 gr. de sucre en 100 gr d'aigua (Com jo, si és desitja es pot substituir un rajolí d'aigua per un de conyac, o fins i tot meitat i meitat) Quan el sucre s'hagi dissolt retirar del foc perque l'almibar ja està llest.
Cobertura de xocolata
Fondre 30 gr d'oli de girasol amb 150gr de xocolata de cobertura (Nestle postres) al bany maria o bé...
A la Thermomix: posar l'oli al got i programar 4 minuts a 80º, velocitat 1.
aleshores afegir la xocolata trocejada i programar 30 segons a velocitat 2. Finalment emulsionar uns segons a velocitat 3. 
Bescuit Genovés
Ingredients per al bescuit
  • 4 ous
  • 120 gr de sucre
  • 120 gr. farina
  • 2 pessics de sal
  • drap gran de cuina net
Preparació del bescuit tradicional:
batre molt bé el sucre amb els ous fins que doblin el volum. Afegir la sal i la farina tamissada i batre fins que sigui homogeni i suau.
Preparació amb la Thermomix:
Amb la Papallona posar al got el sucre i els ous i programar 6 minuta a 37º a velocitat 3 i 1/2.
Treure temperatura i programar 6 minuts més també a 3 i 1/2
Afegir farina i sal i programar 10 segons a velocitat 2 i 1/2

Cobrir la safata de forn amb paper. Abocar la massa i distribuir el més uniformement possible. Coure 10 minuts a 180ºC.
Un cop cuit cobrir amb un drap humit i "desenmotllar". Girar la safata aguantant amb una mà la placa per deixar-la damunt la taula amb cura que no es trenqui.
Aleshores treure el paper amb compte i amb l'ajuda del drap humit enroscar el bescuit fent un xurro.
Deixar refredar.
Un cop sigui fret desenroscar i treure el drap. Tornar a enroscar per tal que mantingui la forma.
Procedir a farcir. Primer posar l'almíbar (si és que s'en desitja) i després el farcit) ben escampat...
Voilà...
Aleshores enroscar de nou. Tenint cura de mantenir el farcit al seu lloc.
Si el deixem tal qual tenim un braç de gitano. Si volem fer un tronc tallem un troç que col·loquem a un costat a mode de branca. Jijiji a mi m'ha anat genial... així l'he pogut encabir a la safata :O)
L'hem recobert amb xocolata , escampant la cobertura, força líquida, amb l'ajuda d'un pinzell de silicona. Les marquen del pinzell al endurir-se ja semblaven betes d'escorça. 
Finalment hem guarnit amb fondant tenyit. La Juls i jo hem fet un follet i unes fulles de grèvol amb l'ajuda d'una boqueta.
Una abraçada,